Bucurați-vă de un sejur de Crăciun animat în Atena

    Odată ce se apropie Crăciunul, Grecia capătă cu totul o altă față, începând cu zona continentală până în insule, resimțindu-se tradițiile vechi de sute de ani. La fel ca în multe alte țări de pe glob, în Grecia, decembrie este luna cadourilor, luna în care orașele și locuințele sunt frumos decorate în așteptarea Crăciunului. Cu toții suntem familiarizați de a vedea Grecia ca pe o destinație estivală, însă Grecia este o destinație potrivită și pentru a petrece Crăciunul, sărbătoarea preferată a grecilor.
     În cele ce urmează o să vă prezentăm câteva motive pentru a opta pentru un sejur de Crăciun în Atena. Piața Syntagma este amplasată în inima orașului Atena, aici fiind amplasat un brad uriaș. Brazii din oraș sunt adesea decorați cu alb și albastru, culorile naționale, și cu karavakia, nave mici decorative, confecționate special pentru Crăciun. În luna decembrie sunt, de asemenea, organizate de către municipalitate o serie de concerte tematice. În unii ani, în Piața Syntagma este amplasat un mic patinoar. Din Atena veți putea cumpăra cele mai drăguțe cadouri pentru cei dragi, trebuie doar să luați la pas cea mai populară stradă comercială din Atena, numită Ermou. Pentru suveniruri vă recomandăm magazinele artizanale din cartierul Monastiraki sau din Piața Agia Irini. Pentru cei care preferă obiectele de lux, recomandăm cartierul de lux Kolonaki și strada Voukourestiou. Deși nu sunt la fel de populare ca alte piețe europene și în Atena veți descoperi câteva bazare, unde localnicii vând produse artizanale, precum: diferite sortimente de săpunuri, produse tradiționale grecești, bijuterii și altele. Atena este o destinație perfectă pentru a petrece un sejur de Crăciun alături de familie, deoarece în oraș este organizat un târg tematic, pe care copiii îl vor adora. Cei mici îl vor putea întâlni pe Moș Crăciun și îi vor putea scrie scrisori. În plus, vă puteți plimba, puteți patina, vă puteți distra și bucura de dulciuri savuroase.

 Zona Metropolitana Atena Spetses poza

   Puteți profita de sejurul de Crăciun din Atena pentru a explora partea antică a orașului și muzeele (Muzeul Național de Arheologie din Atena sau Muzeul Acropolei). Ar fi păcat să vă aflați în Atena fără să vizitați și câteva obiective turistice, mai ales, că în zilele premergătoare Crăciunului acestea sunt deschise publicului. În timpul sejurului în Atena nu puteți rata să admirați Evzones, schimbarea ceremoniei de gardă din Grecia, unul dintre cele mai interesante ceremonii de acest tip. Garda prezidențială a Greciei, cunoscută ca Evzones, păzește Mormântul Soldatului Necunoscut. Soldații au costume unice, iar schimbarea gărzii poate fi admirată în fața clădirii parlamentului din Piața Syntagma.
   În Atena temperaturile nu sunt atât de scăzute, orașul bucurându-se de o climă mediteraneeană. Prin urmare, vă veți putea bucura de o plimbare către dealul Lycabettus din Kolonaki, de unde vă veți putea bucura de priveliști spectaculoase asupra orașului. Perioada Sărbătorilor de Iarnă ar trebui să ne apropie de Dumnezeu și să ne facă mai buni. Aflați în Atena, vă sugerăm să vizitați una dintre zecile de biserici ortodoxe istorice din centrul orașului. Interioarele acestor lăcașuri de cult sunt spectaculoase, iar, adesea, veți avea ocazia să fie și decorate festiv.

 Zona Metropolitana Atena Spetses poza


   Turiștii tineri și dornici de distracție vor avea la dispoziție o gamă largă de localuri de noapte. Atenienilor le place să se distreze, iar perioada Sărbătorilor de Iarnă, nu face excepție, astfel încât, dacă alegeți să vă petreceți Crăciunul în capitala Greciei, veți putea gusta și din viața de noapte a orașului. Pentru a vă delecta cu preparate tradiționale vă recomandăm tavernele, unde atmosfera este pe măsura preparatelor. Pentru a vă bucura de o noapte autentic grecească vă recomandăm să aveți în vedere Klimataria. Pentru cei care frigul nu este deranjant recomandăm bouzoukia, unde veți avea parte de muzică live tradițională. Pentru turiștii care preferă să-și petreacă timpul într-o atmosferă mai calmă, recomandăm localurile liniștite, unde pot savura un ouzo. De asemenea, în oraș veți descoperi o multitudine de localuri în care să savurați cele mai bune vinuri. Dacă tot am vorbit despre băuturi, vă amintim faptul că în Atena veți putea răsfăța cu cele mai delicioase deserturi tradiționale. Trebuie neapărat să încercați kourabiedes, o prăjitură cu mult zahăr pudră, și melomakarona, o prăjitură pe bază de miere. Toureski este un dulce specific Sărbătorilor Pascale, de Crăciun acesta este diferit decorat, însă la fel de delicios. În ceea ce privește felurile de bază specifice acestei perioade, grecii au nenumărate preparate pe bază de carne de porc, curcan și miel. Deși de Crăciun cele mai multe restaurante din Atena sunt închise, puteți totuși să vă bucurați de o masă festivă în cadrul restaurantelor din Hotelurile Grande Bretagne, King George și altele. Pentru cei care preferă localurile ceva mai accesibile recomandăm tavernele din Monastiraki, unde sigur veți descoperi ceva deschis.

 Zona Metropolitana Atena Spetses poza

   Deși poate nu sunt prea populare, Grecia are câteva pârtii de schi. La câteva ore distanță de Atena veți descoperi pârtiile de schi de la poalele Muntelui Parnassos. De asemenea, vă puteți bucura de sporturi de iarnă în Arachova, destinație cunoscută și drept Mykonos de Iarnă. În ceea ce privește posibilitățile de cazare vă recomandăm următoarele hoteluri:Sparta Team Hotel, Hotel Epidavros, Hotel Crystal City, Hotel Centrotel, Hotel Victory Inn, Hotel Mansion, Hotel Socrates, Hotel Pergamos, Elikon Hotel, Hotel Miramare, Hotel Cecil și altele. 

Alegeți ca anul acesta să petreceți un Paște deosebit în Atena

Paștele în Atena, la fel ca în întreaga lumea ortodoxă, este cea mai importantă sărbătoare de pe parcursul anului. Astfel, fie că sunteți religioși sau nu, petrecerea Paștelui în Atena va fi o experiență nemaipomenită și încărcată de emoție.

Citeste mai mult.

Atena - destinația ideală pentru un sejur de Revelion

Atena este o destinație extrem de potrivită pentru a vă petrece noaptea dintre ani, deoarece veți avea foarte multe de făcut, existând posibilități de petrecere a timpului liber care se potrivesc fiecărui buget și preferințe. Cei care doresc să se distreze întreaga noapte și să se bucure de dans, pot rezerva o masă într-unul din numeroasele cluburi de noapte din Atena.

Citeste mai mult.

Allou Fun Park - unul dintre cele mai întinse și populare parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei

Allou Fun Park din Atena este unul dintre cele mai importante și mari parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei, fiind atât de apreciat în rândul turiștilor încât reușește să atragă în jur de 2 milioane de vizitatori pe an. Dacă petreceți un sejur în Atena alături de micuții dumneavoastră, atunci o vizită a parcului de distracție Allou Fun Park este o idee nemaipomenită.

Citeste mai mult.

Atena - Viața de noapte în orașul care nu doarme niciodată

 Pe lângă faptul că își încântă vizitatorii cu numeroase obiective turistice, istorie, artă și monumente, capitala Greciei este renumită și pentru viața de noapte. Pe măsură ce soarele apune, atmosfera devine tot mai animată, cluburile și localuri de noapte de aici fiind luate cu asalt de tineri în căutare de distracție și socializare.

Citeste mai mult.