Atena - destinația ideală pentru un sejur de Revelion

   Atena este o destinație extrem de potrivită pentru a vă petrece noaptea dintre ani, deoarece veți avea foarte multe de făcut, existând posibilități de petrecere a timpului liber care se potrivesc fiecărui buget și preferințe. Cei care doresc să se distreze întreaga noapte și să se bucure de dans, pot rezerva o masă într-unul din numeroasele cluburi de noapte din Atena. În schimb, cei care preferă o atmosferă mai calmă, pot alege din gama variată de meniuri oferite de restaurantele și hotelurile din capitala Greciei. De asemenea, puteți doar să vă bucurați de spectaculosul foc de artificii alături de persoana iubită sau împreună cu grupul de prieteni. Cei care doresc să se distreze în aer liber se pot îndrepta către Piața Syntagma, aici are loc numărătoarea inversă, adesea condusă chiar de către primarul orașului, iar atmosfera din piață este extrem de prietenoasă și plăcută, observându-se grupuri de prieteni și familii care așteaptă trecerea în Noul An. Atmosfera este întreținută cel mai frecvent de DJ-i celebri, care mixează cele mai noi hit-uri. De asemenea, sunt organizate concerte sau târguri tematice. Odată ce ceasul bate ora 12, focurile de artificii se dezlănțuie în oraș. Pentru turiștii tineri, care preferă să petreacă o noapte nebună, recomandăm cluburile de noapte de cartierul Gazi. Cartierul este renumit datorită cluburilor, barurilor și restaurantelor sale, în care, în noaptea de Anul Nou, atmosfera este spectaculoasă. Alte localuri de noapte potrivite pentru a vă petrece seara de Revelion veți descoperi în preajma Bisericii Grecești Eirini. Aici veți descoperi localuri precum Clumsies și Spinster. Dacă alegeți să vă petreceți noaptea într-un club asigurați-vă că programul începe înainte de miezul nopții, deoarece multe cluburi din Atena și încep programul după ora 12:00. Din variantele de a petrece Revelionul în Atena nu puteam omite Bouzoukia. Acestea sunt localuri de noapte, pe scena cărora urcă anumite trupe, care interpretează live muzică tradițională grecească, în timp ce spectatorii dansează și cântă. Cu siguranță ați auzit măcar o dată de obiceiul grecilor de a sparge farfurii. În tipul acesta de localuri, cu câteva zeci de ani în urmă, spectatorii aruncau pe scenă cu farfurii. Obiceiul a fost interzis în anii ´70, din cauza eventualelor accidente. În prezent, spectatorii pot arunca doar cu flori. A petrece seara de Revelion în bouzoukia este un fapt destul de răspândit printre greci, dar se poate dovedi puțin copleșitor pentru turiști. Astfel, că vă sfătuim să încercați acest tip de spectacol înainte, pentru a nu risca să vă ratați seara de Revelion.

 Zona Metropolitana Atena Spetses poza

    A admira focul de artificii din Atena este unul dintre cele mai plăcute moduri în care puteți trece în Noul An. Este minunat să admirați cum artificiile luminează Partenonul. Până la urmă ce poate fi mai spectaculos decât să începeți un An Nou, pe meleagurile în care a luat naștere civilizația modernă. Dacă optați pentru o unitate de cazare centrală, cum este cazul Hotelului Herodion, veți putea admira focul de artificii de pe terasa hotelului. În caz contrar, puteți lua cu asalt locurile publice din oraș. În zona pietonală din cartierul Thission, situată la baza Acropolelor, au loc festivitățile oficiale, cu muzică live, DJ-i și, bineînțeles, focuri de artificii. Un alt mod plăcut de a trece în Noul An este o plimbare pe dealul Lycabettus, unde puteți bea o sticlă de vin și puteți admira artificiile. Dacă este suficient de cald, acesta este o opțiune plăcută și ieftină de a vă petrece Revelionul în Atena. Pentru cina de Revelion puteți lua cu asalt tavernele situate pe străzile din jurul Monastiraki, unde vă puteți bucura de preparate tradiționale grecești. Trebuie să țineți cont că aveți nevoie de rezervare în prealabil, deoarece localuri cele mai bune vor fi ocupate. Psara Taverna este o opțiune potrivită pentru a lua masa. Taverna este situată în zona turistică din Plaka, dar este destul de ferită de agitația orașului. În ajunul Anului Nou, aici au loc spectacole live, iar vizitatorii se pot distra dansând sau, pur și simplu, se pot bucura de muzică. Atmosfera este caldă și prietenoasă, iar localul dispune și de o terasă, de unde puteți admira Acropolele. Cele mai multe localuri din Atena oferă meniuri speciale de Revelion, astfel încât să puteți petrece o seara minunată fără a vă complica cu rezervări. Vă sugerăm însă să vă hotărâți asupra hotelului în care vreți să vă petreceți sejurul de Revelion cu câteva luni înainte, deoarece pe ultima sută de metri prețurile pot fi destul de ridicate. Hotel Grande Bretagne pune la dispoziția oaspeților săi mese festive și petreceri. De asemenea, Hotel King George va organiza cu ocazia Anului Nou mese festive deosebit de încărcate, astfel încât, dacă sunteți gurmanzi, acesta este alegerea cea mai potrivită. Oaspeții Hotelului Hilton Athens își pot petrece noaptea în restaurantul sau barul Galaxy, unde se pot bucura de muzică bună, mâncare excelentă pentru a intra cu dreptul în Noul An.

 Zona Metropolitana Atena Spetses poza

    Hotel Tempi este amplasat la doar câțiva metri de stația de metrou Monastiraki și la doar câțiva pași de cele mai importante atracții turistice ale Atenei. Hotelul pune la dispoziția oaspeților săi o bucătărie comună, astfel încât aceștia să poată să-și gătească propriile preparate. Această unitate de cazare este o alegere potrivită pentru cei care doresc să economisească bani. Hotel Phaedra dispune de camere curate și confortabile. Locația este dispusă central, în centrul istoric al orașului. O parte din camerele sale precum și terasa hotelului dispun de vederi spre Acropole. O altă opțiune pentru cei cu un buget redus este Hotel Adams, situat în centrul Hotelului Plaka. Camerele sale sunt curate și confortabile astfel încât vă puteți bucura de un sejur plăcut, la costuri destul de mici.  Hotel Arethusa este o unitate de cazare simplă, dar decorată cu mult bun gust, beneficiind de o amplasare bună, în centrul vechi al Atenei. Unitatea de cazare dispune de o terasă pe acoperiș, de unde vă veți bucura de vederi spectaculoase asupra orașului. Hotel Bed In Athens este situat în inima orașului și dispune de camere decorate cu gust, bine dotate. Hotel Herodion din Atena este o unitate de cazare minunată, are o terasă spectaculoasă pe acoperiș, de unde veți putea admira orașul și focul de artificii. Hotelul este situat într-o zonă liniștită și pune la dispoziția turiștilor camere decorate elegant, oferind turiștilor toate cele necesare pentru un sejur cât mai plăcut. Celor care doresc să se bucure de un sejur de luxos le recomandăm Hotel Wyndham Grand este amplasat în nordul orașului Atena. Pe acoperișul unității de cazare este dispusă o piscină și un bar, de unde vă puteți bucura de priveliști spectaculoase. Camerele acestei unități de cazare sunt extrem de elegante și bine echipate, pentru ca turiștii să se poată bucura de o ședere cât mai relaxată. Hotel Athenswas este situat în cartierul Monastiraki, la doar câteva zeci de metri de Muzeul Noii Acropole și de Statuia lui Zeus. Camerele sale au un design modern și sunt bine echipate, turiștii putându-se bucura de un sejur de vis.

 Zona Metropolitana Atena Spetses poza

Alegeți ca anul acesta să petreceți un Paște deosebit în Atena

Paștele în Atena, la fel ca în întreaga lumea ortodoxă, este cea mai importantă sărbătoare de pe parcursul anului. Astfel, fie că sunteți religioși sau nu, petrecerea Paștelui în Atena va fi o experiență nemaipomenită și încărcată de emoție.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un sejur de Crăciun animat în Atena

 Odată ce se apropie Crăciunul, Grecia capătă cu totul o altă față, începând cu zona continentală până în insule, resimțindu-se tradițiile vechi de sute de ani. La fel ca în multe alte țări de pe glob, în Grecia, decembrie este luna cadourilor, luna în care orașele și locuințele sunt frumos decorate în așteptarea Crăciunului. Cu toții suntem familiarizați de a vedea Grecia ca pe o destinație estivală, însă Grecia este o destinație potrivită și pentru a petrece Crăciunul.

Citeste mai mult.

Allou Fun Park - unul dintre cele mai întinse și populare parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei

Allou Fun Park din Atena este unul dintre cele mai importante și mari parcuri de distracție de pe teritoriul Greciei, fiind atât de apreciat în rândul turiștilor încât reușește să atragă în jur de 2 milioane de vizitatori pe an. Dacă petreceți un sejur în Atena alături de micuții dumneavoastră, atunci o vizită a parcului de distracție Allou Fun Park este o idee nemaipomenită.

Citeste mai mult.

Atena - Viața de noapte în orașul care nu doarme niciodată

 Pe lângă faptul că își încântă vizitatorii cu numeroase obiective turistice, istorie, artă și monumente, capitala Greciei este renumită și pentru viața de noapte. Pe măsură ce soarele apune, atmosfera devine tot mai animată, cluburile și localuri de noapte de aici fiind luate cu asalt de tineri în căutare de distracție și socializare.

Citeste mai mult.