Oferte Cazare + Autocar - Litoral Neos Marmaras (sithonia), Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Sejur în Neos Marmaras, o stațiune cosmopolită, autentic mediteraneeană

       Neos Marmaras numără în jur de 3.500 de locuitori, însă în timpul sezonului estival lucrurile capătă cu totul o altă dimensiune, stațiunea fiind vizitată anul de zeci de mii de turiști.  Orășelul a fost fondat în anul 1925 de o serie de refugiați din Asia Mică, care au fost victimele schimbului de populație cu Turcia. Câțiva ani mai târziu acestora li s-au alăturat și alți locuitori din zona Parthenionas. Locuitorii stațiunii se ocupă predominant cu activități turistice și agricole. În zonă se cultivă în mod special citrice, fistic, migdale și viță de vie. În prezent stațiunea Neos Marmaras este una dintre cele mai cosmopolite și mai întinse stațiuni de pe brațul Sithonia. Aceasta  este dotată cu toate facilitățile necesare și anume: secţie de poliţie, oficii poştele, bănci, clinici private, farmacii, centre comerciale, supermarket-uri și magazine. Neos Marmaras este frecventată în special de turiști tineri care vin aici pentru a se bucura de viața de noapte extrem de activă. Din acest punct de vedere orășelul se deosebește total de restul stațiunilor de pe brațul Sithonia, acestea fiind destul de liniștite și fiind alese în speciale de familii cu copii.

poza Sejur în Neos Marmaras, o stațiune cosmopolită, autentic mediteraneeană

       Neos Marmaras este combinația perfectă dintre mare, munte, plajă, relaxare și distracție. Deși este o stațiune extrem de cosmopolită, veți putea observa că orășelul și-a mai păstrat o parte de aerul autohton mediteraneean. Astfel, pe lângă unitățile de cazare moderne și veți întâlni și căsuțe colorate care oferă orășelului un aer vintage. Stațiunea  se mândrește cu una dintre cele mai frumoase plaje din Peninsula Halkidiki, acoperită cu nisip auriu și umbrită de eucalipți. În stațiune se află și un port pitoresc care pe timpul verii este extrem de animat și în care acostează numeroase ambarcațiuni. Pe teritoriul stațiunii Neos Marmaras se întind două plaje, ambele fiind  distinse cu Blue Flag. Plaja Paradisos se află în partea de nord a stațiunii și este scăldată de ape calme, intrarea în mare fiind lină. Această plajă este acoperită cu nisip în partea de nord și pietriș în partea de sud și v-o recomandăm în cazul în care doriți să vă bucurați de zile liniștite, deoarece atmosfera de aici este calmă. Plaja este destul de îngustă și se întinde pe o distanță de circa 1 kilometru. În schimb, este foarte bine amenajată, la dispoziția turiștilor fiind puse umbrele, șezlonguri, toalete, beach baruri și restaurante. Principala plajă a stațiunii este plaja Neos Marmaras. Deși nici aceasta nu are dimensiuni extinse, ținem să specificăm că nu este niciodată aglomerată, astfel încât nu trebuie să vă îngrijorați în această privință. Această plajă este acoperită în totalitate cu nisip, iar apa mării este curată, nefiind foarte adâncă. Veți beneficia astfel de condițiile propice, indiferent că sunteți înotători experimentați sau simpli amatori. În plus, apa este extrem de potrivită și pentru cei mici. Asemenea plajei Paradisos și plaja Neos Marmaras dispune de umbrele, șezlonguri, baruri și alte facilități. 

     În cazul în care vă plictisiți rapid sau doriți să vizitați pe durata sejurului dumneavoastră cât mai multe plaje aveți la îndemână mai multe opțiuni. Astfel, puteți alege să descoperiți plaja principală din Porto Carras. Aceasta este acoperită cu pietriș, însă este extrem de elegantă. În plus, nu veți fi nevoiți să vă deplasați prea mult, plaja fiind situată la câteva zeci de minute de stațiunea Neos Marmaras. Plaja Kohi este o altă variantă pe care vă sugerăm să o aveți în vedere. Aceasta este distinsă cu Blue Flag, fiind îmbrăcată cu nisip fin, fundul mării fiind plat și lipsit de pietre. Aici veți putea beneficia de șezlonguri, umbrele, baruri și un centru de scuba diving. Oricare ar fi alegerea dumneavoastră cu siguranță sejurul petrecut în Neos Marmaras vă va părea prea scurt, astfel încât veți dori să repetați experiența cât mai curând posibil. 

poza Sejur în Neos Marmaras, o stațiune cosmopolită, autentic mediteraneeană