Oferte Cazare - Litoral Nea Roda, Ouranoupoli, Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Nea Roda, Ouranoupoli 2024

Stațiunea Nea Roda este situată în Golful Ierissou, în cel mai îngust punct al Peninsulei Athos. Prin urmare, apele mării scaldă uscatul de pe ambele maluri. Satul de vacanță este destul de izolat, astfel că vă puteți petrece o vacanță liniștită și reconfortantă, în care să faceți uitate toate grijile cotidiene. Nea Roda este cel mai mare sat de refugiaţi din nordul Peninsulei Halkidiki, numărând 40 de familii fondatoare și este amplasat la aproximativ 115 kilometri de Salonic.


Citeste mai mult

Litoral Nea Roda, Ouranoupoli 2024 face parte din regiunea Halkidiki din Grecia.

In Nea Roda, Ouranoupoli sunt 7 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, 2 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Nea Roda, Ouranoupoli 2024

Filtreaza hotelurile din Nea Roda, Ouranoupoli pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Nea Roda, Ouranoupoli pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Avaton Luxury Villas Resort - Relais & Châteaux incepand cu 1,236.00 €
Plecare 20 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Leandros Hotel incepand cu 657.00 €
Plecare 14 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Athorama incepand cu 472.00 €
Plecare 1 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Alexandra incepand cu 361.00 €
Plecare 7 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Lazaridis Luxury Apartments incepand cu 664.00 €
Plecare 1 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Nea Roda, Ouranoupoli, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Nea Roda - o destinație de vacanță liniștită în mijlocul naturii

     Nea Roda a fost fondată în vara anului 1923, pe teritoriul cunoscut anterior ca Provlakas. Provlakas derivând din expresia „prin avlaki” ce se traduce „înainte de canal”, făcând referire la Canalul Xerxes. Ca şi în cazul altor aşezări, oamenii au păstrat memoria originii lor, dând aşezării nou înfiinţate acelaşi nume în faţa căruia au adăugat adjectivul „nou”.  Locuitorii de azi ai stațiunii Nea Roda sunt descendenți ai imigranților din Roda, acum Narli, și ai oamenilor din satele din apropiere, care s-au văzut obligați să-și părăsească localitățile în timpul schimbului de populație dintre Grecia și Turcia. Iniţial aceştia s-au așezat în apropiere de Ierissos, însă locuitorii de aici s-au opus unei posibile uniuni cu noua așezare vecină.  Numele stațiunii a fost preluat după denumirea satului original, Roda. În limba română „Roda” însemnând „multe rodii”, în timp ce „Nea” înseamnă „nou”. Satul vechi a fost denumit astfel deoarece era înconjurat de plantaţii de rodii. În prezent, Nea Roda este un sat modern care numără circa 1200 de locuitori, fiind a doua localitatea ca mărime din cadrul unităţii municipale Stagira-Akanthos. În timpul sezonului estival populaţia staţiunii creşte până la aproape 6000 de locuitori. Pescuitul, turismul și agricultura sunt principalele ocupații ale locuitorilor din Nea Roda.

     Stațiunea Nea Roda este cunoscută pentru marele Canal Xerxes. Aceasta are o lungime de circa 1900 de metri, iar în lățime măsoară 30 de metri. În anul 480 î. Hr., regele Persiei, Xerxes,  a construit aici un canal pentru ca vasele să nu mai fie nevoite să înconjoare Athosul. A fost nevoie de mai mulți ani pentru ca acest canal să fie finalizat, iar în lucrările de construcție au fost utilizați drept sclavi sute de locuitori din zonă. Marele istoric grec Herodot considera că Xerxes a comandat construirea acestui canal ca o demonstrație a puterii. Nea Roda beneficiază și de un port de unde zilnic se pornește în excursii în jurul Muntelui Athos, iar pescarii își întind năvoadele în așteptarea prăzii.

poza Nea Roda - o destinație de vacanță liniștită în mijlocul naturii

  Stațiunea  Nea Roda se bucură de peisaje frumoase şi ţărmuri aurii, plaje largi, o mulţime de taverne şi baruri. Dacă sunteţi în căutarea unei vacanţe relaxante atunci Nea Roda este destinaţia ideală.  Ingredientele sejurului ideal cuprind preparate din peşte proaspăt, mare curată şi privelişti nemaipomenit de frumoase. Astfel, vacanţa petrecută în Nea Roda va fi o experienţă unică şi memorabilă. Plaja din Nea Roda este acoperită cu nisip fin și este scăldată de ape limpezi, motiv pentru care a și fost premiată cu Blue Flag. Intrarea în apă este lină, fiind potrivită și pentru copii. În această stațiune vă puteți bucura de diverse sporturi nautice, dar și de pescuit. Persoanele romantice se pot bucura de apusuri de soare cu adevărat magice.

     De asemenea, puteţi vizita mai multe obiective turistice printre cele mai importante fiind: Muntele Athos, un simbol al ortodoxismului şi Stagira, locul de naştere al marelui filozof Aristotel. Turiștii pot vizita Biserica Sfintei Fecioare Maria, unde este expusă o icoană a Mariei, salvată de către refugiați și care reprezintă un simbol al satului. La circa 6 kilometri distanță veți descoperi satul Ierissos și situl arheologic al orașului antic AkanthosDeși ruinele orașului antic nu au fost încă excavate, o necropolă cu aproximativ 800 de morminte a fost scoasă la lumină. Necropola antică cuprinde locuri de veci ce datează începând cu secolul al VII-lea î. Hr. până în perioada romană. Doritorii pot vizita și Ammuliani și Uranupoli. Turiștii se pot bucura de o serie de evenimente și festivaluri prin intermediul cărora vor reuși să descopere mai ușor specificul acestui loc.  În fiecare an, pe data de 22 august, la 7 zile după Adormirea Maicii Domnului, are loc o sărbătoare cu mâncare şi dansuri tradiţionale. De asemenea, turiştii se pot bucura de Festivalul Sardinelor, sărbătorit în ultima zi din luna iulie.

     Oportunitățile de cazare sunt variate, printre hotelurile recomandate de către noi situându-se: Hotel Avaton Luxury Villas Resort, Hotel Athos Luxury Seaside Villas, Hotel Parathinalos, Leandros Hotel, Hotel Athorama, Hotel Athos Villas și Hotel Alexandra.

poza Nea Roda - o destinație de vacanță liniștită în mijlocul naturii