Oferte Cazare - Litoral Gerakini (sithonia), Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Gerakini (sithonia) 2024

Satul de vacanţă Gerakini este situat în Peninsula Halkidiki, mai exact, în Golful Toroneos, între brațul Kassandra și brațul Sithonia, la o distanţă de 80 de kilometri de Salonic şi 65 de kilometri de Aeroportul Internaţional Salonic. Numele stațiunii este încărcat de mister, crezându-se că o regină numita Yarakina a locuit acum mii de ani pe aceste meleaguri. De altfel, satul de vacanță este cunoscut și sub numele de Yarakini. Gerakini a fost binecuvântat de natură cu un litoral îmbrăcat în nisip alb și scăldat de apele cristaline ale Mării Egee, care îmbie an de an mii de turiști să viziteze aceste locuri.

Citeste mai mult

Litoral Gerakini (sithonia) 2024 face parte din regiunea Halkidiki din Grecia.

In Gerakini (sithonia) sunt 15 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 3 hoteluri de 4 stele, 8 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Gerakini (sithonia) 2024

Filtreaza hotelurile din Gerakini (sithonia) pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Gerakini (sithonia) pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ikos Olivia incepand cu 2,316.00 €
Plecare 15 Octombrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Martha's Haus incepand cu 438.00 €
Plecare 25 Mai 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Trikorfo Beach incepand cu 480.00 €
Plecare 25 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Coral Blue incepand cu 419.00 €
Plecare 27 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Kalives Resort incepand cu 465.00 €
Plecare 8 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Asteris Village incepand cu 225.00 €
Plecare 18 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Gerakini (sithonia), sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Liniște și relaxare în satul de vacanță Gerakini

       Climatul din această zonă este temperat mediteraneean, cerul fiind senin în cea mai mare parte din an. Temperatura medie variază de la 10 grade Celsius în timpul anotimpului rece, la 35 de grade Celsius în lunile de vară. În Gerakini foarte rar se înregistrează temperaturi sub 0 grade Celsius. Clima blândă de care se bucură Gerakini favorizează producția de măslini.  Satul Gerakini este compus din 3 zone distincte, după cum urmează: centrul cuprinde satul propriu-zis, unde au fost amplasate o biserică și secția de poliție; partea de nord cuprinde  zona de extracţie minieră; iar partea de sud, ce se întinde de-a lungul coastei, este cunoscută de către turiști ca principala locație de vacanță din zonă, sute de turiști alegând an de an să-și petrecă aici sejururile estivale. Există trei tipuri de ocupații a oamenilor din Gerkini, care corespund celor trei părți ale sale. Cei din centrul satului sunt în principal cultivatori de măsline. Numeroasele mori prin care se extrage uleiul de măsline pot reprezenta un obiectiv turistic. De asemenea, turiștii pot vizita minele dezafectate din zonă.  Iubitorii de vestigii istorice pot întreprinde o vizită în care să descopere ruinele orașului antic Olynthos sau pe cele ale Castelului Potidea. La circa 30 de minute de mers cu mașina se află Peștera Petrolana. Aici veți putea admira stalactite și stalagmite cu o vechime de peste 700.000 de ani. Totodată, veți putea vizita și muzeul din cadrul peșterii.

      Turismul este principala ocupație a locuitorilor în timpul sezonului estival. Locuitorii din nord sunt angajați în extragerea de minerit și magnezit. Această industrie este destul de dezvoltată și atrage muncitori de pe tot cuprinsul Peninsulei Halkidiki. În centrul satului se află Biserica Agioi Theodoroi, o biserică micuță cu o arhitectură tipic grecească. Hramul lăcașului de cult se prăznuiește anual în prima sâmbătă a postului mare. Cu această ocazie, Mitropolitul Nicodim al Kassandrei oficiază un Te Deum, iar localnicii sărbătoresc această zi organizând o serie de evenimente pe litoral.

poza Liniște și relaxare în satul de vacanță Gerakini

       Dezvoltarea stațiunii Gerakini a debutat la începutul anilor ʹ70, iar de atunci s-au construit tot mai multe hoteluri, iar facilitățile oferite turiștilor au devenit tot mai profesionale. În prezent puteți opta pentru unități de cazare de la două la cinci stele.  Și în ceea ce privește masa variantele sunt multiple, în Gerakini existând mai multe taverne și restaurante care vă vor încânta papilele gustative cu preparatele lor delicioase. Zona de coastă a stațiuni se întinde de la Psakoudia în est, la Kalyves Polygyrou în vest. Litoralul stațiunii Gerkini poate fi împărțit în trei zone. Toate acestea au însă în comun nisipul alb cu care este acoperită plaja și apele limpezi ale mării. Apa este destul de liniștită astfel încât este potrivită și pentru familiile cu copii mici. De asemenea, se pot practica diverse sporturi nautice. Plaja nu este aglomerată, având un aer calm și liniștit. Datorită acestor aspecte este frecventată în special de persoane dornice să petreacă un sejur relaxant alături de familie sau de prieteni. Cea mai apreciată este plaja centrală, aceasta fiind amenajată cu șezlonguri și umbrele, reprezintă locația perfectă atât pentru cei care doresc să se bucure de razele soarelui și de apa cristalină, cât și pentru cei care preferă să- și ocupe timpul cu tot felul de jocuri și activități. De-a lungul litoralului estic, situat între plaja centrală și Psakoudia, sunt dispuse mai multe hoteluri precum, Sonia Village, Gerakina Beach Hotel, Hotel Trikorfo Beach, Hotel Maistrali Beach, etc. Pe litoralul vestic veți descoperi mai multe unități de cazare, precum: Alkinoos  Hotel, Hotel Coral Blue și altele. Pentru cei dornici să-și condimenteze vacanța cu ceva mai multă distracție și adrenalină recomandăm să viziteze parcul acvatic din localitate, pentru cei mici cu siguranță va fi o încântare. 


poza Liniște și relaxare în satul de vacanță Gerakini