Oferte Cazare - Litoral Elounda, Creta, Grecia 2021

Cazare - Litoral Elounda

     Stațiunea Elounda este situată în estul Cretei, la nord de Agios Nikolaos și la sud de stațiunea Plaka. Acum câteva zeci de ani Elounda era un pitoresc sat de pescari, ai cărui locuitori trăiau din agricultură, pescuit și extracția sării. Cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat, Elounda fiind în prezent o destinație de vacanță extrem de populară în rândul turiștilor din întreaga lume. Satul este frecventat de turiștii care își doresc să petreacă o vacanță relaxantă, într-un loc ferit de aglomerația din marile stațiuni. 

Citeste mai mult

Litoral Elounda face parte din regiunea Creta din Grecia.

In Elounda sunt 39 hoteluri, din care 13 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 10 hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.

Elounda - Alegeți să petreceți un sejur relaxant într-o stațiune ce vă va cuceri de la prima vizită

     Elounda se bucură de o linie de coastă spectaculoasă, plaje cu umbră naturală, apă  curată și câteva obiective arheologice. Puteți, de asemenea, vizita Insula Spinalonga și Peninsula Kolokitha. Pe parcursul sejurului dumneavoastră puteți explora și unele așezări de mici dimensiune, care și-au păstrat mult mai bine specificul autohton, printre aceste sate situându-se: Mavrikiano, Plaka, Skisma și Epano Elounda. Stațiunea Elounda este situată la circa 2.30 de mers cu mașina orașul Rethymno și la 3-3.30 de Chania Town. Numeroase autobuze circulă între stațiunea Elounda și cele mai importante orașe ale regiunii. Precizăm din start că Elounda nu este o destinație pentru cei care vor să se bucure de o viață de noapte vibrantă, deoarece aici nu veți găsi prea multe localuri de noapte și nici prea multă animație. În schimb, Elounda are multe altele de oferit, plaja sa strălucește ca un safir sub lumina puternică a soarelui. Apa mării nu are cum să te lase indiferent, a înota în această apă sau pur și simplu a o privi de la distanță este o adevărată încântare, făcându-te să visezi cu ochii deschiși.


    Printre cele mai interesante atracții ale stațiunii se situează Golful Korfos, o lagună naturală, de o frumusețe deosebită, ce este mărginită de peninsule accidentate. Elounda a fost locuită în timp de civilizația minoică, cea grecească, romană, bizantină, venețiană și otomană, toate acestea au lăsat urme, în această așezare existând două situri arheologice de o importanță covârșitoare pentru istoria Cretei. Avem în vedere rămășițele orașului antic Olous și cetatea venețiană de pe insula Spinalonga. În perioada sa de glorie, dintre anii 500-200 î.Hr., Olouns era unul dintre cele mai puternice centre comerciale ale Cretei. Populația orașului era în jur de  40.000 de locuitori, orașul având conducător și monede proprii. Acum ruinele orașului odihnesc sub apele mării, din jurul peninsulei Spinalonga. În zilele în care marea este calmă, puteți zări urmele străzilor și clădirilor antice. Zona este o atracție pentru iubitorii de snorkelling și scufundări. Conform cărții The Island, scrisă de Victoria Hislop, Spinalonga era o insulă pe teritoriul căruia era găzduiți leproșii de pe tot cuprinsul Greciei. După anul 1913, case abandonate de către turci au devenit locuințe pentru așa numiții „morți vii”. Sute de leproși au trăit aici, separați de familii și de prieteni, dar despărțiți de lume doar de o fâșie îngustă de apă. Abia în iulie 1957, ultimii suferinzi au fost mutați de aici la un spital din apropierea Atenei. O umbră de tristețe pare să persiste în satul în care aceștia au trăit timp de zeci de ani. Până în anii 1980 singura cale de a ajunge pe insulă o reprezenta bărcile pescarilor, acum însă, există numeroase ambarcațiuni care transportă turiștii în Spinalonga, acesta fiind vizitată de circa 2000 de vizitatori pe zi, aglomerația știrbind o parte din frumusețea zonei. Dacă vreți să vă bucurați din plin de frumusețea acestei locații, vă sfătuim să apelați la localnicii care se dovedesc dispuși să vă ducă pe insulă, după ce ambarcațiunile turistice și-au încheiat cursele. În apropiere de Elounda se află satul pescăresc Plaka, unde veți găsi taverne ce servesc preparate și băuturi autohtone. De asemenea, puteți vizita Mănăstirea din Aretiou, care este unul dintre cele mai impresionante lăcașuri de cult de pe teritoriul Insulei Creta.

   

    În ceea ce privește unitățile de cazare, în Elounda veți descoperi hoteluri pentru toate gusturile și bugetele, printre cele mai apreciate situându-se: Hotel Porto Elounda Golf And Spa Resort, Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel, Hotel Elounda Blue Bay, Hotel Elounda Breeze, Hotel Elounda Ilion, Hotel Elounda Palm, Aquila Elounda Village, Elounda Beach Hotel &Villas, Hotel Domes Of Elounda, Hotel Elounda Bay Palace, Hotel Elounda Mare, Hotel Elounda Peninsula All Sui și alteleÎn Elounda veți descoperi și taverna Ferryman, unde s-au jucat multe scene din filmul Who Pays the Ferryman. În zonă veți descoperi, de asemenea, numeroase baruri, cafenele, restaurante și taverne ce se bucură de vederi la mare.