Oferte Cazare - Litoral Alonissos, Insula Skopelos, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Alonissos 2024

    Alonissos este o insulă din grupul Sporadelor de Nord, binecuvântată cu peisaje accidentate, păduri de pin și stejar, plaje izolate și frumuseți care vă vor lăsa muți de uimire. Nu este o insulă prea generoasă în ceea ce privește dimensiunile, deoarece are o suprafață de doar 64 kilometri pătrați, măsurând 20 de kilometri lungime și 4, 5 kilometri lățime. Insula Alonissos numără circa 2000 de locuitori, care sunt membrii a 12 familii extinse. Deși nu se bucură de popularitatea surorilor sale, Skopelos și Skiatos, Alonissos are totuși farmecul său, fiind ideală pentru cei care doresc să se bucure de o vacanță în stil autentic grecesc.  Alonissos se potrivește atât turiștilor care doresc să se relaxeze, cât și celor care preferă vacanțele ceva mai active, pe durata cărora să se bucure de plimbări prin pădurile de pini, printre plantații de măslini și livezile cu pomi fructiferi.   

Citeste mai mult

Litoral Alonissos 2024 face parte din regiunea Insula Skopelos din Grecia.

In Alonissos sunt 11 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 2 hoteluri de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre Litoral Alonissos 2024

Filtreaza hotelurile din Alonissos pe baza numarului de stele:

Preturi pentru 2 adulti la
Marpunta Village incepand cu 2,261.00 €
Plecare 26 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Agnanti incepand cu 489.00 €
Plecare 26 August 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Gorgona incepand cu 648.00 €
Plecare 26 August 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Alonissos, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Insula Alonissos: Petreceți-vă vacanța într-o destinație inedită

   Insula Alonissos este parte integrantă a Parcului Național Marin al Sporadelor de Nord, locul unde viețuiesc exemplare de păsări marine rare, delfini, foci-călugăr și alte viețuitoare. Acest parc este cea mai întinsă zonă marină protejată de pe continentul european. Pe lângă Insula Alonissos, de pe cuprinsul Parcului Marin fac parte și insulele Peristera, Gioura, Piperi, Kira Panagia, Psathoura și Skantzoura.

   În antichitate, Insula Alonissos era numită Ikos, aici locuind Stafylos, fiul lui Dionisos și a Ariadnei. Acest mit explică legăturile puternice pe care Insula Alonissos le are până în prezent cu viticultura. Insula Alonissos este cunoscută și sub numele de Insula Achiliodromia, crezându-se că aici a fost îngropat Pileas, tatăl lui Ahile. Alonissos este supranumită Insula Eco, deoarece a fost prima insulă a Greciei care a interzis utilizarea pungilor din plastic. Locuitorii insulei sunt extrem de protectivi cu mediul înconjurător și încearcă pe cât posibil să fructifice la maximum ceea ce le oferă natura. Spre exemplu, meniurile din tavernele de pe insulă cuprind doar preparate la producerea cărora se folosesc doar ingrediente locale.  Insula este celebră pentru producțiile de migdale, struguri, smochine și măsline, însă în grădinile din Alonissos se cultivă toate fructele și legumele necesare în gospodărie. Locuitorii insulei sunt mari amatori de carne de capră și pregătesc unele dintre cele mai bune plăcinte din Grecia.

Alonissos este o destinație de vacanță ce poate fi vizitată pe întreaga durată a anului, în timpul verii turiștii se vor putea bucura de plajă, iar în restul anului vor putea vizita atracțiile insulei, vor lua parte la festivaluri și se vor putea relaxa.

 Alonissos a fost printre primele insule locuite ale Mării Egee, dovadă în acest sens stând resturile unei așezări neolitice din Capul Kokkinokastro (Castelul Roșu). Conform descoperirilor arheologice, insula ar fi fost locuită încă din secolul al IX-lea î. Hr. Fiind situată la intersecția rutelor maritime, în jurul insulei Alonissos s-au descoperit numeroase naufragii care datează din perioada clasică și bizantină. În perioada medievală, locuitorii din Alonissos erau marinari atât de experimentați încât reușeau să-și îndrume vasele prin intermediul unor tehnici rudimentare, dar care dădeau rezultate remarcabile.

poza  Insula Alonissos: Petreceți-vă vacanța într-o destinație inedită

   Odată ajunși în insulă veți descoperi orașul portuar pitoresc Patitiri, care joacă rolul de capitală a insulei. Orașul a fost numit astfel după presele utilizate de localnici în producția vinificație.  De-a lungul străzilor sale sunt dispuse numeroase taverne, patiserii, cofetării, magazine și unități de cazare, astfel că este o idee foarte bună să vă cazați aici și apoi să explorați celelalte locații ale insulei. Veți avea de asemenea posibilitatea de a închiria biciclete și bărci. Turiștii vor putea să organizeze și excursii către parcul marin. Orașul Patitiri are un aspect extrem de drăguț, numai bun pentru petrecerea unei vacanțe relaxante. Străduțele sale sunt mărginite de straturi de flori multicolore. Pentru a afla mai multe despre istoria și obiceiurile locurilor nu vă rămâne decât să treceți pragul Muzeului de Istorie și Folclor din Alonissos. Chora este capitala veche a insulei, orașul este situat într-o zonă montană. Pe cuprinsul său veți descoperi un castel medieval, de unde vă veți putea bucura de priveliști senzaționale către mare. Acesta nu este sigura atracție a orașului Chora, vechea capitală fiind înțesată de străzi pavate cu piatră, case de piatră cu curți înfrumusețate de prezența florilor multicolore și biserici vechi care nu pot să lipsească din nicio așezare autentic grecească. Localitatea este slab populată, cei mai mulți locuitori ai săi mutându-se de aici după marele cutremur din anul 1965. Explorând Chora veți da peste Muzeul dedicat Parcului Marin. În cazul în care pașii vă vor purta către Milia, veți avea ocazia de a vizita și Academia Internațională de Homeopatie, care transmite mai departe tradiția medicinei populare, bazată pe ierburi cu puteri vindicative care cresc pe insulă. Academia a fost înființată în anul 1995 de către Giorgos Vithoulkas, iar de atunci se situează în topul mondial al instituțiilor de acest gen.

poza  Insula Alonissos: Petreceți-vă vacanța într-o destinație inedită

   Alonissos oferă atracții și pentru iubitorii de plaje, aceștia putându-se bucura de nisip și ape cristaline pe plajele Steni Vala, Milia, Megalos Mourtias, Chrisi Milia și Marpounta. Aici se vor putea bucura de relaxare, liniște și clipe de neuitat. În cazul în care sunteți pasionați de snorkelling, vă puteți îndrepta către plaja Tsoukalia, unde sub apă veți descoperi un mic sit arheologic și numeroase obiecte ceramice ce se odihnesc pe fundul mării din timpurile în care locuitorii din Alonissos se îndeletniceau cu olăritul. Puteți alege să explorați Insula Alonissos cu ajutorul mijloacelor de transport în comun sau puteți opta pentru închirierea unui autoturism, fapt ce vă ajuta să salvați foarte mult timp. În cazul în care condiția fizică vă permite puteți închiria biciclete sau chiar puteți alege să vă bucurați de drumeții.  Fiind atât de micuță, insula poate fi explorată cu ușurință și la picior. Insula Alonissos este străbătută de 14 trasee de drumeții, cu diferite nivele de dificultate.

poza  Insula Alonissos: Petreceți-vă vacanța într-o destinație inedită