Oferte Cazare - Litoral Peloponez, Grecia la hoteluri de 4* stele ☀️ 2025

Cazare - Litoral Peloponez la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Peloponez ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Peloponez dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Peloponez ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Regiunea Litoral Peloponez la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din Grecia.

In regiunea Peloponez sunt 6 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Peloponez

Filtre Litoral Peloponez la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Peloponez pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Peloponez pentru anul 2025

In Pyrgos sunt 9 hoteluri de 4* stele , din care un hotel de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Peloponez de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Descoperiți frumusețile Peninsulei Peloponez

     În perioada medievală, peninsula era numită Morea, denumire ce s-a datorat cruciaților care, vizitând insula, au descoperit numeroși duzi (în grecește moreai).  Aceștia erau utilizați pentru hrana viermilor de mătase. Pentru sute de ani, cea mai parte a Peninsulei Peloponez s-a aflat sub stăpânire bizantină, mici teritorii fiind stăpânite de către venețieni și franci. Între anii 1458-1460, peninsula a fost ocupată de către otomani. Peninsula Peloponez a jucat un rol important în obținerea independenței Greciei, Războiul de Independență izbucnind la 23 mai 1821, atunci când rebelii au preluat conducerea orașului Kalamata. Pe durata secolelor XIX-XX, regiunea a înregistrat un recul economic, motiv pentru care mare parte din populația sa a emigrat, stabilindu-se în orașe precum Atena sau în Statele Unite și Australia. 

    Peninsula Peloponez este o destinație de vacanță care pentru mult timp nu a fost prea populară, însă acest lucru i-a adus și avantaje, reușind astfel să-și conserve specificul. În cazul în care iubiți istoria, iar în timpul sejurului doriți să vă bucurați de plajă, peisaje spectaculoase și numeroase obiective turistice, atunci Peloponez este alegerea ideală. În timpul vacanței petrecute aici, veți avea ocazia de a admira castele medievale, biserici bizantine, sate pitorești și altele. Peninsula Peloponez se mândrește cu plaje frumoase, multe dintre ele fiind chiar spectaculoase. Unul dintre cele mai interesante obiective turistice ale peninsulei este Castelul din Monemvasia. Acesta pare desprins dintr-o lume magică și impresionează prin simplitate și frumusețe. Castelul este dispus pe o stâncă cu formă de vapor, la care se ajunge prin intermediul unei șosele înguste.  Întregul oraș Monemvasia merită vizitat, fiind caracterizat de străduțe înguste, căsuțe pitorești, cu arhitectură venețiană, bizantină sau grecească, cele mai multe fiind construite din piatră. Pe cuprinsul orașului există nu mai puțin de 40 de lăcașuri de cult, unele dintre ele având sute de ani vechime. La acestea se adaugă un număr mare de hoteluri, pensiuni, taverne, baruri și magazine. 

poza Descoperiți frumusețile Peninsulei Peloponez

    Pasionaților de istorie antică le sugerăm să viziteze și orașul antic Epidaur, locul în care s-a născut Asclepios, zeul medicinii. Principala atracție a orașului Epidaur este teatrul antic, care datează din secolul al IV-lea î. Hr. Teatrul numără 55 rânduri și 14 000 de locuri. Timp de mai multe secole, teatrul a fost acoperit de vegetație, fiind scos la lumină în urma unor săpături arheologice ce au deputat la finalul secolului al XIX-lea.  Restaurarea sa a fost finalizată la începutul secolul al XX-lea. În urma cercetărilor, s-a constat că primele 34 de rânduri ale teatrului datează din perioada greacă, în perioada romană fiind adăugate următoarele 21 de rânduri. Deși zeci de secole și-au pus amprenta asupra sa, teatrul rămâne încă grandios și utilizabil, aici fiind organizate diferite evenimente, precum cele din cadrul Festivalului de la Atena. În antichitate, pe scena teatrului din Epidaur se organizau spectacole în cinstea lui Asclepios, zeul medicinii. Teatrul nu este singura atracție din  Epidaur, însă, din păcate, multe se află încă îmbrăcate în vegetație. Interesant de vizitat este și templul lui Asclepios, cel căruia i-a fost dedicat întreg orașul. Grecii antici mergeau la acest templu crezând că astfel se vor vindeca de diferitele afecțiuni de care sufereau. 

poza Descoperiți frumusețile Peninsulei Peloponez

    Nafplio trece drept un oraș bijuterie, fiind unul dintre cele mai frumoase orășele ale Greciei. Este atât de fermecător, încât pare desprins de pe o carte poștală. Străzile orașului sunt înfrumusețate de flori multicolore, iar cei care doresc să-l viziteze credem că trebuie să știe că aici vor descoperi un Muzeu Arheologic, două clădiri ce au servit drept moschei, Clădirea Parlamentului, Galeria Municipală și trei castele spectaculoase, castelul Palamadi, fortăreața Akronafplia sau Its Kale. La acestea se adaugă numeroase taverne, restaurante, baruri și terase. 

    Nu puteți să ajungeți în Peloponez fără să vizitați Canalul Corint. Împăratul Nero a fost prima persoană care s-a gândit ca în Istmul Corint să fie săpat un canal, însă ideea lui nu a fost apreciată, crezându-se că apa mării nu putea fi stăvilită. Canalul a fost însă definitivat în anul 1893, după nu mai puțin de 12 ani de muncă. Măsoară 6, 4 kilometri lungime și 8 metri adâncime, putând fi traversat doar de către navele mari. Pereții săi de calcar au 90 de metri înălțime, iar de-a lungul existenței, au fost victima alunecărilor de teren, canalul fiind un timp închis din acest motiv. 

poza Descoperiți frumusețile Peninsulei Peloponez

         

Atracții turistice Peloponez: Cetatea Monemvasia

Monemvasia este un oraș-cetate, fiind situat de-a lungul coastei de est a Peninsulei Peloponez. Insula pe care se ridică orașul Monemvasia este legată de țărm prin intermediul unui pod de dimensiuni mici. În perioada medievală, Monemvasia era unul dintre cele mai importante porturi ale Greciei, mai întâi fiind sub conducerea bizantinilor, apoi a venețienilor și după aceasta sub conducere otomană.

Citeste mai mult.