Oferte Cazare - Litoral Nea Potidea (kassandra), Halkidiki, Grecia la hoteluri de 3* stele ☀️ 2025

Cazare - Litoral Nea Potidea (kassandra) la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Nea Potidea (kassandra) ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Nea Potidea (kassandra) numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Nea Potidea (kassandra) poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Litoral Nea Potidea (kassandra) la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Halkidiki din Grecia.

In Nea Potidea (kassandra) sunt 3 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Nea Potidea (kassandra)

Filtre Litoral Nea Potidea (kassandra) la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Nea Potidea (kassandra) pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Nea Potidea (kassandra) pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Nea Potidea (kassandra) pentru anul 2025

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mavridis incepand cu 449.00 €
Plecare 16 Mai 2025, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Potidea Golden Beach incepand cu 284.00 €
Plecare 17 Mai 2025, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Nea Potidea (kassandra) de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Nea Potidea - istoric și atracții turistice

       Bazele așezării au fost puse de către navigatorii corinthieni în secolul al VII-lea î. Hr., care, căutând un loc pentru a fonda o colonie, au ales situl Nea Potidea. Patronul așezării era Poseidon, zeul mării, de unde și denumirea dată așezării. De-a lungul secolelor colonia s-a bucurat de o istorie tumultoasă, colonia a trimis nave pentru a ajuta la apărarea Atenei care era atacată de către perși în celebra bătălie navală de la Salamis, din anul 480 î. Hr. Un an mai târziu, au fost trimise trupe pentru a-i ajuta pe atenieni în lupta împotriva perșilor de la Plataea. După ce au fost învinși, perșii, în drumul lor către nord au asediat Potidea, fără succes însă. Mai târziu, Potidea a devenit membră a Ligii de la Delos, alianță din care a ieșit în timpul Războiului Peloponeziac. Acest gest a stârnit furia atenienilor, care au asediat Potidea timp de 2 ani, în cele din urmă, în anul 429 î.Hr., orașul a fost înfrânt, iar locuitorii săi au fost izgoniți. Orașul a fost populat mai apoi cu atenieni, însă nici această colonie nu avea să se bucure de prea mulți ani de pace, deoarece în anul 357 î. Hr. colonia a fost cucerită de către Filip al II-lea la Macedoniei. În anul 317 î. Hr. Kassandros, succesorul lui Alexandru Macedon, a schimbat denumirea orașului, numindu-l Kassandreia.

    În anul 43 î.Hr. orașul a devenit o colonie romană, fiind una dintre puținele colonii din Macedonia care avea propria monedă. În anul 540 d. Hr., orașul a fost distrus de huni, iar la câțiva ani distanță a fost reconstruit de către împăratul Iustinian, acesta fiind cel care a dispus să se creeze acces spre Peninsula Kassandra. Rămășițe din fortificațiile construite în acea perioadă cunoscute și ca Zidul Iustinian pot fi văzute și astăzi în partea de vest a canalului, iar dacă alegeți să vă petreceți sejurul în Nea Potidea vă sugerăm să le vizitați.  Atacurile succesive al hunilor au provocat daune semnificative orașului, ducând în timp la decăderea acestuia. În secolul al XIV-lea orașul era deja pustiu. La începutul secolului al XV-lea împăratul Ioan al VII-lea Paleologul a ordonat ca zidurile de apărare ale orașului să fie consolidate, dar în anul 1430 orașul a intrat sub ocupație otomană. În timpul Războiului de Independență grecii s-au refugiat în castelul bizantin, însă în cele din urmă au fost măcelăriți, eveniment cunoscut și ca Holocaustul din Kassandra, când se spune apa canalului a fost transformată în sânge. An de an, în data de 14 noiembrie, acest eveniment este comemorat în Nea Potidea.

poza Nea Potidea - istoric și atracții turistice


      În anul 1922 localitatea a luat forma actuală și numele Nea Potidea, ce se traduce ca Noua Potidea. Localitatea este cunoscută și sub numele de Porțile din Kassandra. Tot atunci localitatea a fost populată cu refugiați din Tracia de Est. Până în anul 1967 nu a existat niciun pod peste canal, traficul desfășurându-se exclusiv pe mare. Construirea podului a dus la dezvoltarea rapidă a localității și la transformarea acesteia într-o destinație de vacanță extrem de apreciată de către turiști.

      Stațiunea se bucură de ape clare, iar atmosfera este la fel de animată ca în restul stațiunilor din Peninsula Halkidiki. În Nea Potidea sunt două faleze, una spre est, spre Golful Toroneaos, iar cealaltă în partea de vest, spre Golful Thermi. Plajele, barurile, cafenelele și restaurantele sunt amplasate în partea de est. În timp ce, în vest este amplasat un mic port, folosit cu precădere de către pescarii din zonă. Pe latura vestică veți descoperi una dintre cele mai apreciate taverne din zonă, Marina. Aici nu există plaje, pe mare parte din țărm fiind prezente stânci de dimensiuni joase. Plaja din Nea Potidea măsoară circa 2 kilometri şi este extrem de animată în perioada estivală, de-a lungul său fiind amplasate baruri, cafenele, cluburi, taverne și restaurante. În centrul satului se înalță Biserica Sf. Gheorghe, ce are mărimea unei catedrale. Lăcașul de cult a fost construit în anul 1821 pe locul unei biserici distruse de turci în timpul luptelor de eliberare. Alte obiective turistice sunt reprezentate de ruinele castelului bizantin din care grecii au încercat să țină piept turcilor, o statuie a lui Aristotel și  biserica taxiarhilor, ce a fost fondată în anul 1591 și se află sub autoritatea Sfântului Munte.

poza Nea Potidea - istoric și atracții turistice