Oferte Cazare - Litoral Limenas, Insula Thassos, Grecia 2020

Cazare - Litoral Limenas

      Oraşul Limenas , cunoscut şi sub numele de Thassos Town , este capitala Insulei Thassos şi portul principal care asigură legătura între Insula de Smarald şi Grecia Continentală. În traducere „Limenas” înseamnă pur și simplu „port”. Limenas este situat în partea de nord a insulei, fiind înconjurat de munți împăduriţi cu pini verzi și mari plantații de măslini, ceea ce face ca întregul cadru natural să fie foarte pitoresc. Limenas este un exemplu concludent privind îmbinarea fericită a modernităţii cu vestigiile istorice ale zonei și cu tradițiile bine conservate.


Citeste mai mult

Litoral Limenas face parte din regiunea Insula Thassos din Grecia.

In Limenas sunt 72 hoteluri, din care 6 hoteluri de 4 stele, 25 de hoteluri de 3 stele, 36 de hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel A For Art incepand cu 633.00 €
Plecare 22 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Agali Hotel incepand cu 518.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Filia Hotel And Apartments incepand cu 513.00 €
Plecare 2 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun

Limenas - locul în care modernitatea se împletește în cel mai fericit mod cu istoria milenară și cu tradițiile bine păstrate

     De altfel, Limenas este o destinație recomandată pasionaților de istorie, deoarece aici vor descoperi numeroase situri arheologice care prezintă o parte din istoria Greciei antice. Stațiunea este cochetă și cosmopolită, străzile fiind înfrumusețate de prezența palmierilor, a leandrilor și a numeroaselor feline. Limenas este centrul comercial al insulei. Toate birourile guvernamentale,  marile bănci grecești și birourile pentru feriboturi, autobuze și poliția portuară și vamală sunt situate aici. De asemenea, în Limenas veți găsi tot felul de magazine, chioșcuri, tarabe și chiar vânzători de stradă. Magazinele de aici variază de la magazine mici de suveniruri unde se comercializează obiecte de artă populară greacă lucrate manual,  până la unele magazine de designer, unde sunt expuse cele mai în tendințe obiecte de îmbrăcăminte, pantofi și accesorii. Există supermarketuri unde se comercializează o întreagă gamă de produse internaționale, și magazine mici colț, care sunt conduse de familii, și care oferă produse locale și proaspete și vă vor pune la dispoziție cu plăcere mostre din unele dintre produsele mai neobișnuite, apoi vă vor prelua comanda și o vor livra la ușa dumneavoastră. În oraș există numeroase restaurante care pot satisface până și clienții cei mai pretențioși, care diferă și ca specific și ca prețuri. De asemenea, vă puteți bucura de cafenele, cafenele tradiționale, baruri mari și mici, liniștite și confortabile, discoteci sau baruri situate în apropierea plajei.


      Oraşul oferă o mare varietate de atracții și activități, mult mai multe decât pot fi întreprinse într-o scurtă vacanță. În timp ce savuraţi băutura preferată vă puteţi bucura de apusuri minunate, admirând cum pur şi simplu soarele dispare în spatele munţilor. Şi în oraş, dar şi împrejurul său, există o gamă largă de plaje, unde vă puteţi relaxa, după ce în prealabil aţi vizitat partea veche a oraşului. Printre plajele situate în apropiere de Limenas amintim: plaja orașului vechi, plaja Limanaki, plaja Makryammos, plaja Nisteri, plaja Agios Vasileios, plaja Tarsanas, plaja Glyfada, plaja Papalimani și alte plaje mai mici care sunt situate între ele. Toate acestea sunt plaje acoperite cu nisip și dispun de facilități precum taverne și baruri. De asemenea, pun la dispoziția turiștilor șezlonguri, umbrele, dușuri, vestiare și toalete, astfel încât dumneavoastră să beneficiați de tot confortul. La o distanță de circa 4 kilometri de Limenas, turiștii vor descoperi plaja Glikadi. Aceasta plajă este foarte bine amenajată, iar cei care consumă minim o băutură de la barul de pe plajă au acces gratuit la șezlonguri și umbrele. Cei care nu caută neapărat o plajă acoperită cu nisip fin pot opta pentru plaja Nisteri. Această plajă este acoperită cu pietricele și este extrem de răcoroasă, lucru datorat pinilor ce înconjoară linia de coastă. Una dintre cele mai apreciate plaje din zonă este Paradise Beach. Această plajă este de-a dreptul superbă, fiind acoperită cu un nisip mătăsos și bucurându-se de peisaje paradisiace.

     Orașul Limenas dispune de trei porturi, acestea oferind facilități pentru toate navele, în timpul sezonului estival aici acostând ambarcațiuni dintre cele mai luxoase și iahturi de toate dimensiunile. În timpul iernii, locul acestora este luat de bărcile de pescuit ale localnicilor. Aceste porturi oferă orașului un farmec deosebit, turiștii putând să se plimbe și să admire frumusețea diverselor nave. Cursele de feribot sunt extrem de frecvente, în zilele de vară accesul spre Grecia Continentală fiind extrem de facil și confortabil. În timpul ierni legătura cu zona continentală este asigurată prin intermediul unui feribot complet închis.

Limenas are o istorie foarte bogată și interesantă. Există numeroase descoperiri arheologice - unele dintre ele încă fiind în curs de excavare și exploatare. Prin urmare, veți avea ce vizita atât  în interiorul orașului, cât și în jurul său, peste tot existând dovezi ale trecutului antic și mărturii despre modul în care și-au dus existența primii locuitori ai zonei. Astăzi, comori și fragmente descoperite în  Thassos  Town și alte antichități pot fi admirate, nu numai în muzeul local de aici de pe insula, ci și în cele mai prestigioase muzee din lume, cum ar fi în Boston Folk Museum, Istanbul și Luvru.