Oferte Cazare + Autocar - Litoral Salonic, Grecia la hoteluri cu Pensiune completa ☀️ 2025

Cazare + Autocar - Salonic la hoteluri cu Pensiune completa 2025

Regiunea Salonic la hoteluri cu Pensiune completa 2025 face parte din Grecia.

In regiunea Salonic sunt 2 hoteluri care au Pensiune completa. Puteti vedea aceste hoteluri cu Pensiune completa mai jos.

Vezi hoteluri Salonic

Filtre Salonic la hoteluri cu Pensiune completa 2025

Filtreaza hotelurile din Salonic pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Salonic pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri cu regimul de masa Pensiune completa in Salonic pentru anul 2025:

In Salonic sunt 118 hoteluri cu Pensiune completa, din care 18 hoteluri de 5 stele, 36 de hoteluri de 4 stele, 51 de hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Salonic cu Pensiune completa, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Salonic: Descoperiți istoricul și obiectivele turistice ale orașului

    În anul 50 d. Hr. Sfântul Apostol Pavel a predicat aici noua învățătură creștină, o parte a populației orașului convertindu-se la creștinism. Mai târziu, orașul a devenit reședința împăratului Galeriu, care a construit aici un palat și numeroase edificii publice; în lupta lui împotriva creștinismului, l-a sacrificat pe Sfântul Dumitru, acesta devenind apoi patronul orașului. În vremea împăratului Constantin cel Mare, orașul a fost fortificat, tot atunci construindu-se și un port artificial. În primele secole ale existenței Imperiului Bizantin, dezvoltarea orașului Salonic este constantă, în această perioadă fiind construite o serie de edificii religioase, precum Biserica Sfânta Sofia, Bazilica Sfântul Dumitru și Biserica Acheiropoiètos. Începând cu secolul al VI-lea în regiunea Salonic s-au instalat numeroase triburi slave. Mai apoi, ca urmare a expulzării evreilor din Spania, numeroși evrei sefarzi s-au instalat în Salonic, unde au format cea mai mare comunitate evreiască din Orient. În secolul al XIX-lea, orașul Salonic era al treilea oraș ca mărime a Turciei fiind, de asemenea, un important centru politic. Salonic este locul natal a liderului turc Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul Republicii Turce. În prezent casa sa natală este muzeu, fiind și sediul consulatului Turciei la Salonic.

    La începutul secolului al XX-lea, orașul Salonic număra circa 120.000 de locuitori, fiind un oraș multietnic. În același timp era un oraș modern, cu unul dintre cele mai mari porturi ale Imperiului Otoman. În timpul Primul Război Balcanic, unul dintre obiective grecilor era cucerirea Salonicului, acesta fiind cucerit de trupele elene în noiembrie 1912. Din primele zile ale ocupației grecești, mare parte a musulmanilor a părăsit orașul. Cu timpul limba greacă a început să fie tot mai folosită, în timp ce limba turcă era tot mai puțin vorbită. În timpul Primului Război Mondial orașul a suferit numeroase distrugeri, 9.500 de clădiri fiind grav avariate și zeci de mii de persoane rămânând fără adăpost. La reconstrucția orașului a colaborat un comitet de arhitecți, în frunte cu urbanistul Ernest Hébrard. În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial 98% din populație evreiască a fost deportată și exterminată în timpul shoah. În anii `50, Salonicul cunoaște o nouă transformare urbanistică, fiind reconstruită, în special, partea de jos a orașului.

poza Sejur în Salonic: Descoperiți  istoricul și obiectivele turistice ale orașului


    Odată ajunși în oraș veți putea întreprinde diverse activități și veți putea vizita obiectivele cele mai populare ale Salonicului. Turnul alb este simbolul orașului, fiind un punct de referință atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Turnul este situat pe faleza paralelă cu Bulevardul Nikis, fiind cel mai fotografiat obiectiv turistic al orașului Salonic. Lefkos Pyrgos, așa cum este cunoscut în rândul localnicilor,  este un turn din piatră, a cărui înălțime măsoară circa 30 de metri. Turnul datează din secolul al XV-lea, iar în perioada ocupației venețiene a fost integrat la zidurile și fortificațiile romano-bizantine. În vremea Imperiului Otoman orașul a servit drept închisoare, aici având loc o serie de execuții a ienicerilor răzvrătiți. Din acest motiv turnul este supranumit și Turnul Sângeros. În anul 1912, pentru a-și recâștiga libertatea un prizonier a vopsit întreg turnul în alb, de atunci construcția fiind cunoscută și ca Turnul Alb. Grecii nu au părut prea încântați de această modificare, în anul 1985, îndepărtând tot varul. În prezent, turnul are o culoare de ocru, urmele de var fiind greu sesizabile. Aici se amplasat Muzeul Bizantin din Salonic, un de turiștii vor putea admira icoane vechi de sute de ani, bijuterii din acea epocă, ceramică și monede din perioada bizantină a orașului. La ultimul etaj a turnului se află o cafenea cochetă, unde vă puteți relaxa după atâta urcat. De asemenea, din turn vă veți putea bucura de priveliști deosebit de frumoase asupra Mării Egee  și a portului de agrement a orașului.

  O altă atracție importantă a orașului Salonic este reprezentată de Muzeul Atatürk. Acesta este amplasat în casa memorială a fondatorului Turciei Moderne, Mustafa Kemal Atatürk, o casă veche, în stil turcesc, acoperișul fiind din cărămidă. Interiorul și exteriorul clădirii sunt aproape intacte, astfel încât vă veți putea face o părere despre modul în care a trăit această personalitate a Turciei. Atatürk s-a născut în anul 1881, fiind primul președinte al Turciei. În anul 1933, clădirea a fost cedată Turciei, ca semn de bunăvoință din partea Greciei.

poza Sejur în Salonic: Descoperiți  istoricul și obiectivele turistice ale orașului


    Printre cele mai însemnate edificii religioase ale orașului Salonic se situează Basilica Sfântul Dimitrie, sfântul protector al orașului. Basilica a fost construită în anul 313 d.Hr. și a fost complet restaurată în anul 1948, respectându-se întocmai planurile originale. Începând cu anul 1988 este parte integrantă a Patrimoniului Mondial UNESCO. Lăcașul de cult este faimos, în special, datorită celor șase panouri de mozaic, în acestea fiind reprezentat Sfântul Dimitrie și ctitorii lăcașului de cult. De asemenea, credem că se merită să vizitați Arcul și mormântul lui Galerius, situate în apropiere de zidul de nord a orașului. Arcul lui Galerius a fost construit de către Senatul Roman, în jurul anului 304, celebrând victoria împăratului Galerius Valerius Maximus asupra trupelor persane. Pe metopele arcului de triumf, dacii sunt reprezentați drept protagoniștii principali ai luptei. Edificiul a fost construit din blocuri de marmură și cărămidă, în centrul său fiind situați patru pilaștri mari din piatră, iar pe lateral erau poziționați alți patru pilaștri de dimensiuni mai mici. Un alt obiectiv turistic ce merită vizitat îl reprezintă Rotonda, o clădire circulară, construită la începutul secolului al IV-lea d.Hr. Inițial construcția a jucat rol de mausoleu imperial, pentru că aici a fost depus trupul împăratului Galerius. În perioada otomană, construcția a fost folosită pe post de moschee, unul dintre minarete păstrându-se până astăzi.  După Primul Război Balcanic, când orașul a revenit grecilor, construcția a fost resfințită, în prezent, fiind cunoscută drept Biserica Sfântului Gheorghe

poza Sejur în Salonic: Descoperiți  istoricul și obiectivele turistice ale orașului

 

Top hoteluri de 5 și 4 stele din Salonic

 Salonic este al doilea oraș ca mărime al Greciei, pe străzile sale modernitatea îmbinându-se cu istoria. În timpul vacanței petrecute aici, turiștii se vor bucura de plajă, vor putea vizita numeroase obiective turistice și vor putea opta pentru unități de cazare care să le ofere numeroase clipe de răsfăț și relaxare. 

Citeste mai mult.