Oferte Cazare - Litoral Afitos (kassandra), Halkidiki, Grecia ☀️ 2024

Cazare - Litoral Afitos (kassandra) 2024

      Afitos este un sat de vacanță situat pe brațul Kassandra, din peninsula Halkidiki. Satul de vacanță este amplasat pe culmea unui deal, bucurându-se astfel de priveliști minunate asupra golfului Toroneos. În ciuda faptului că este o destinație de vacanță destul de apreciată, Afitos nu se asemănă cu majoritatea stațiunilor de pe brațul Kassandra, celebre mai ales datorită vieții de   noapte active.  S atul și-a păstrat specificul autohton, pe teritoriul său fiind prezente încă multe case din piatră, străzile sunt înguste și pavate cu piatră, iar din loc în loc sunt dispuse piețe mici și taverne tradiționale care completează  farmecul tradițional.


Citeste mai mult

Litoral Afitos (kassandra) 2024 face parte din regiunea Halkidiki din Grecia.

In Afitos (kassandra) sunt 31 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 9 hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre Litoral Afitos (kassandra) 2024

Filtreaza hotelurile din Afitos (kassandra) pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Afitos (kassandra) pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Achtis incepand cu 723.00 €
Plecare 27 Aprilie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Blue Bay incepand cu 1,096.00 €
Plecare 2 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Blue Bay Hotel Halkidiki incepand cu 857.00 €
Plecare 13 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Cora Hotel & Spa Resort incepand cu 675.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Greek Pride Seafront Hotel incepand cu 336.00 €
Plecare 18 Mai 2024, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Afitos (kassandra), sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Petreceți o vacanță autentic grecească în Afitos

 

      Afitos este situat în nord-estul brațului Kassandra, la o distanță de circa 46 de kilometri de Poligiros, capitala Peninsulei Halkidiki. Satul de vacanță este mărginit de stațiunile Nea Fokea și Kalithea. În cazul în care doriți să vă deplasați până în stațiune cu un autoturism, trebuie să știți că parcarea în centrul satului este stric interzisă. Satul se pare că a fost locuit de acum 3000 de ani î. Hr., bucurându-se de o dezvoltare înfloritoare ca membru al Ligii Ateniene. În anul 348 î. Hr. așezarea grecească fost distrusă de către regele Filip al II-lea. În timpul perioadei romane însă și-a recăpătat importanța. În prezent locuitorii din Afitos se ocupă cu activitățile turistice și cu agricultura.

     Satul are o populație ce depășește cu puțin 1000 de locuitori.  În timpul sezonului estival Afitos este însă un adevărat rai al turiștilor. Nici nu se putea să fie altfel, deoarece aici veți descoperi toate „ingredientele” unui sejur de neuitat. Deși nu se poate compara cu stațiunile mari de pe litoralul grecesc, Afitos este o stațiune destul de animată, aici existând taverne, cafenele, baruri și alte localuri care abia așteaptă să le treceți pragul. Aceasta este destinația ideală fie că alegeți să vă petreceți vacanța alături de familie sau prieteni, fie că alegeți să vă bucurați de un sejur romantic alături de persoana iubită. În decursul lunilor iulie și august în sat au loc o serie de evenimente artistice organizate în cadrul Festivalului Afitos. Nimic nu se compară însă cu sărbătoarea Sfintei Maria. Dacă aveți norocul să vă prindă 15 august în Afitos vă veți bucura de o sărbătoare autentic grecească cu muzică tradițională, dans și mâncare.


poza Petreceți o vacanță autentic grecească în Afitos

     Veți rămâne poate surprinși să aflați că micuțul sat de vacanță se mândrește și cu o serie de obiective turistice. Astfel,turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în Afitos pot alege să viziteze Biserica Sf. Dimitrie, care datează din anul 1859 și prezintă un stil arhitectural unic. Nu vă va fi deloc greu să o găsiți, deoarece este amplasată în piața centrală. De asemenea, alte obiective ce merită vizitate sunt conacele și sculpturile realizate de Vassilis Pavlis. În Afitos veți întâlni și un muzeu etnografic ce găzduiește diverse expoziții de artă, unelte și instrumente folosite în trecut de locuitorii satului în activitățile cotidiene. Muzeul a fost înființat în anul 1980 cu ajutorul consilierului în materie de folclor Nikos Paralis.  În centrul satului puteți admira un grup de sculpturi create în anul 2010 de renumiți  sculptori internaționali intitulat Centrul de Piatră din Afitos. Fiind o stațiune litorală, așa cum este de așteptat plaja este principalul punct de interes din Afitos. Plaja stațiunii este lungă, măsurând circa 4 kilometri, și acoperită cu nisip fin. Plaja din Afitos este foarte bine amenajată, asemănătoare cu plajele celor mai cosmopolite stațiuni. Astfel, turiștii vor avea la dispoziție șezlonguri și umbrele pentru  a se putea relaxa în voie. De-a lungul său sunt amplasate numeroase baruri unde puteți savura băuturile preferate. Apa mării este curată însă se adâncește destul de brusc. Administrația locală a fost extrem de prevăzătoare, deoarece în apă există și câțiva bolovani au fost construite pasarele pe care vă sfătuim să nu ezitați să le folosiți. Pentru cei care doresc să adauge mai multă distracție sejurului estival, vă recomandăm să vizitați și stațiunea Kallithea, ce se află la doar 3 kilometri de Afitos. Aici viața de noapte este cu adevărat electrizantă  și cu siguranță va fi pe placul turiștilor tineri. De asemenea, puteți alege să vizitați plajele Sani, aflate la mică distanță de stațiune, și Nea Fokaia, o stațiune aflată la doar 7 kilometri de Afitos.

poza Petreceți o vacanță autentic grecească în Afitos